Hoe zie je of het een replica Ray-Ban is?

Niet alleen via Facebook, maar ook op Instagram vind je posts met aanbiedingen voor “echte” Ray-Ban zonnebrillen. Hetzelfde geldt voor eBay. Om er zeker van te zijn dat ray ban outlet je te maken hebt met originele zonnebrillen van Ray-Ban, kun je je bril het beste aanschaffen via een betrouwbare cheap ray ban webshop als deze. In andere gevallen zijn er een paar richtlijnen die je aan kunt houden om een originele Ray-Ban van een namaak-exemplaar te onderscheiden:

De eerste aanwijzing is natuurlijk de prijs. Het is zeer onwaarschijnlijk dat een originele Ray-Ban zonnebril voor € 10,- wordt aangeboden.Nieuwe Ray-Ban modellen worden in Italië gemaakt. Ray-Ban zonnebrillen van vóór 1998 komen uit de Verenigde Staten. Wanneer er “Made in China” op de brillenpoot staat, weet je dus zeker dat je genept wordt. De merknaam, het serienummer en het land van productie staan bij een originele Ray-Ban altijd aan de binnenkant van de linker brillenpoot.
Ook op de neusbrug staan de naam en het serienummer ray ban replica. Het serienummer moet hetzelfde zijn als op de linker brillenpoot.
Echte, nieuwe Ray-Ban zonnebrillen worden voorzien van een zwart-gouden sticker met het Ray-Ban logo in het midden. Op de sticker staat verder dat de bril “100% UV Protection” biedt, en de naam van het moederbedrijf wordt erop vermeld: “Sunglasses replica by Luxoticca”.

De nieuwste Ray-Ban brillen zijn voorzien van de ingegraveerde initialen “RB” in het glas, ongeveer op de hoogte waar het pootje begint.Het Ray-Ban logo is bovenin het ray ban outlet rechter glas gedrukt. Bij modellen met dikkere brillenpoten staat het logo ook aan de buitenkant van de linker poot.De letters RB komen ook terug in de transparante neussteuntjes van de Ray-Ban Aviator brillen.Is je zonnebril verpakt ray ban replica in plastic, dan wijst dit er ook op dat je wordt opgelicht. Echte Ray-Bans worden in een bruine of zwarte etui met drukknoop geleverd, met daarop het logo .

Ray-Ban doet het goed als lokmiddel voor online scam. Het zonnebrillenmerk is razend populair en wereldwijd bekend. Zowel Facebook als Ray-Ban proberen er alles aan ray ban outlet te doen om deze scam uit voornamelijk China te stoppen; binnen een half jaar tijd zijn er al meer dan 16.500 Facebook-gerelateerde scam-activiteiten verwijderd. Maar het blijft lastig de online nepperij helemaal uit te bannen.

ran